Kako Spojiti Elektronički Tahometar

Sadržaj:

Kako Spojiti Elektronički Tahometar
Kako Spojiti Elektronički Tahometar

Video: Kako Spojiti Elektronički Tahometar

Video: Kako Spojiti Elektronički Tahometar
Video: Hibridni elektronski mešalni ventil LEGIOMIX 2.0® CALEFFI 2024, Septembar
Anonim

Tahometar je uređaj koji može prikazati informacije o broju okretaja radilice. Ovaj uređaj mora biti instaliran na vozilima s prisilnim motorima. Može se koristiti za određivanje optimalnog režima rada motora.

Kako spojiti elektronički tahometar
Kako spojiti elektronički tahometar

Instrukcije

Korak 1

Prilično puno ljudi kupuje ruske automobile kako bi stvorili njihove trkačke verzije za učešće na takmičenjima. U ovom slučaju, tahometar je takođe neophodan. Prilikom povezivanja uređaja na VAZ automobil, potrebno je uzeti u obzir niz karakteristika.

Korak 2

Uređaj je najlakše povezati metalnim kabelom. On zauzvrat prelazi na motor. Ako želite instalirati tahometar na automobil karburatora, morate se spojiti na sistem paljenja. Kao rezultat, frekvencija impulsa će se pretvoriti u elektromagnetsko polje. Ovaj signal će obrađivati specijalizirani elektronički uređaj i prikazivati na elektroničkom tahometru.

Korak 3

Također sa radilicom postoje dva impulsa. Na kraju se pretvaraju u signal. Bit će prikazan na uređaju.

Korak 4

Na vozila za ubrizgavanje tahometar se instalira na potpuno drugačiji način. Povezuje se s ECM-om. U tom će se slučaju impulsi očitavati izravno s regulatora, koji prima podatke sa senzora položaja radilice. Tahometar nije dodatni, ali većina vozača radije ga koristi tokom vožnje. Ovaj uređaj je posebno koristan za početnike koji nisu u stanju „na uho“odrediti brzinu motora. Takođe, prilikom kupovine tahometra svakako treba obratiti pažnju na marke automobila na koje se može instalirati. Te se informacije obično nalaze na kutiji instrumenta. U suprotnom, to može dovesti do pogrešnih očitavanja uređaja. U nekim slučajevima postoje ozbiljni problemi s ožičenjem automobila, posebno na motorima sa ubrizgavanjem.

Preporučuje se: