Kako Pokrenuti GAZ U Mrazu

Sadržaj:

Kako Pokrenuti GAZ U Mrazu
Kako Pokrenuti GAZ U Mrazu
Anonim

U uvjetima surovih ruskih zima mnogi vlasnici automobila imaju problem s pokretanjem motora. Općenito je prihvaćeno da je pokretanje motora u jakim mrazima smrtonosno za njega. Ali bez obzira na to, posao ne uzima u obzir vremenske prilike i još uvijek morate ići na rutu. Napokon, GAZ je vozilo dizajnirano uglavnom za teretni promet. Pa kako pokrenuti automobil GAZ po ledenom vremenu?

Kako pokrenuti GAZ u mrazu
Kako pokrenuti GAZ u mrazu

Neophodno je

GAZ automobil

Instrukcije

Korak 1

Umetnite ključ za paljenje i stavite automobil na "ručnu kočnicu" za potpunu kontrolu nad automobilom i spriječite njegovo spontano kretanje, to će vam također omogućiti da samopouzdanije kontrolirate situaciju na cesti prije početka kretanja.

Korak 2

Pomaknite ručicu mjenjača u neutralno stanje jer rizikujete da nanesete značajnu štetu mjenjaču ako pokušate pokrenuti motor automobila uključenom brzinom. Okrenite ključ za paljenje u položaj "uključeno" i pričekajte dok se sva svjetla ne ugase, posebno ikona mlaznice. Pritisnite kvačilo i pokrenite starter na nekoliko sekundi.

Korak 3

Ako se motor ne pokrene, pričekajte nekoliko minuta i nastavite od trenutka okretanja ključa za paljenje. Motor bi se u pravilu trebao pokretati ako se starter okreće. Ako su vaši pokušaji bezuspješni, pritisnite papučicu za gas do pola prilikom pokretanja. U jakim mrazevima može doći do "poplave svijeća" - to onemogućava pokretanje motora. U tom slučaju pritisnite papučicu za gas do kraja nekoliko sekundi. Ako se automobil i dalje ne pali, izvadite bateriju i odnesite je na toplo mesto.

Korak 4

Na izuzetno niskim temperaturama mineralno ulje promijenite u sintetičko ili polusintetičko. Koristite samo kvalitetno ulje. To će osigurati da motor dobro započne.

Preporučuje se: